Informatie

Deze zomer vindt voor de achtste keer Jazzenede plaats.
Waar je ons tijdens de laatste twee edities kon vinden op de terreinen van Villa Van Hoorebeke,  verhuizen we opnieuw naar het evenemententerrein wat verderop in de Kloosterstraat.
Gedurende 5 dagen kan je daar opnieuw terecht in het minidorp dat Jazzenede heet.

De vertrouwde elementen zijn opnieuw allemaal aanwezig: de traditionele zeilconstructie, een uitgebreide bar, een festivalrestaurant, een gin- en vermoutbar, een mosselsouper en comedy, een namiddag voor de jeugd en voor de senioren.
Het Oost-Vlaamse polderdorp Assenede blijft hiermee - net zoals in de afgelopen 35 jaar met Holderdepolder, A(rt)ssenede, het Labyrinth en het vertelfestival - in de belangstelling staan met deze muzikale happening die ondertussen een begrip geworden is.
Tijdens Jazzenede ligt de klemtoon op muziek in het algemeen en op jazz, blues en rootsmuziek in het bijzonder.

Elk jaar jezelf overtreffen is niet gemakkelijk

De organisatie van Jazzenede heeft reeds lang haar strepen verdiend in en buiten het clubcircuit.
Strandpaal 28 vzw, motor van het evenement, heeft de laatste vijfentwintig jaar tot ver buiten Assenede een reputatie opgebouwd door maandelijks jazz-, swing- en bluesconcerten te programmeren, dit naast tal van andere activiteiten.
Samen met bevriende partners, zoals gemeente Assenede en Muziekmozaïek geven zij gestalte aan het concept Jazzenede.

Interessant en entertainend

Jazzenede wil geen gigant worden, maar zich handhaven als een gezellig, familiaal en kwalitatief hoogstaand festival. Het mikt naar een groot publiek zonder al te veel concessies te doen.
De mensen achter Jazzenede gaan er van uit dat jazz, blues en rootsmuziek  heel toegankelijk, interessant en entertainend voor iedereen kunnen zijn.
Met meer dan 30 optredens is er voor iedereen wel wat wils. Dit jaar is er trouwens een kleinere tent met een tweede podium, zodat er heel de tijd wel wat te beleven en ontdekken valt.

Goed nieuws!

Voor het geld hoef je het niet te laten: toegang tot het festivalterrein kost slechts 5 euro per dag.
Zeker niet evident in deze moeilijke tijden.
Hoe doen we het? Met de enorme steun van heel wat partners en vrienden die geloven in het concept en het dan ook ten volle steunen.

Toegankelijk

Zoals het hoort, willen we deze happening voor zoveel mogelijk mensen openstellen. Daarom hebben we speciale aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de optredens en zijn er aangepaste sanitaire voorzieningen voor personen met een beperking.
Er is een samenwerking met de jeugddienst van de gemeente en met WZC’s Sint-Jozef, Sint Bernardus en Aan z.

Assenede wordt Jazzenede… kom en maak het mee.